whatdecoratesmyday

How can such beautiful sentencies not be perfect?

Helt fel. Men ändå så rätt. Tror jag är kär.

Kategori: What decorates me

Alla vet hur det känns att vara nykär. Fjärilar i magen. Allt är musik. Livet leker och man vill bara skrika ut till hela världen hur fantastisk ens nyfunna kärlek är? Då vet ni hur jag känner nu när jag som av en händelse ramlade in på en sida med de snyggaste kläder jag sett. Alltså åh.
 
Dessa små godbitar baddräkter är liksom bara för mycket. Typiskt bara att jag hittar dem vid helt fel tidpunkt, med tanke på årstiden. Men det har aldrig känts så rätt. Precis som när man är kär. 
 
Min favorit är den svarta med rosa och gult. Men helst av allt skulle jag vilja ha en av varje. Hur kan man motstå dessa små blommiga praliner som inte går att se sig mätt på?
 
 Tack Zimmermann för bilderna.
 

Vad är väl en bal på slottet?

Kategori: Hem att dö lite för

Ja, ni förstår. Ett rosa slott. Som dessutom ser ut som en prinsessbakelse. Blir knäsvag och hoppas att någon kan skänka mig 39 Mkr.
 
 
 
 

Så svag

Kategori: Hem att dö lite för

En funkispärla från 1945. Jag är så svag för hur man inrett varsamt och tidsenligt men samtidigt modernt. Extra imponerad blir jag av kombinationen tapeter i barnrummet. Perfektion på en liten vägg.
 
 
 
 
 

En kärleksförklaring till IG

Kategori: Hemma hos oss

Här är en sammanfattning av mina mest gillade IG-bilder de senaste veckorna. Jag är lite överväldig över alla fina följare jag fått och som tycks gilla precis det jag gillar allra mest: inredning, blommor och kaffe. Och så många inspirerande och kreativa människor jag upptäckt genom IG. Tror jag ska göra en lista på mina guldkorn. Ha en finfin måndag. Ny vecka, nya möjligheter! 
 

Jag skulle flytta imorgon

Kategori: Hem att dö lite för

En gammal skola i Östergötland. Ett hem som ja, gör att man dör lite. Hade det här legat bara lite närmre Stockholm så hade jag inte tvekat en sekund. Ungefär så. Vilka fönster. VIlket ljus. Åh. Titta och njut.
 
 
 
 
 
 
Via Hemnet.
 

Ett lysande exempel

Kategori: Inredning

Måste bara avsluta min Formex-rapportering med att dela med mig av ett riktigt guldkorn: Designern By Mars som ställde ut på Formex plattform för unga, oetablerade formgivare, Young Designers. Vad tycks? Är hans HAT Lamp inte helt fantastisk?
 

Formex 2013, del 2: perfekta inslag av imperfekt

Kategori: Inredning

Ytterligare en liten spaning från Formex. Personligen har jag lite svårt för när inredningskoncept (läs bondromantisk industri-vintage) anammas med hull och hår och det inte tycks finnas någon hejd på allt fejkat slitage. Men trenden håller i sig, och jag är inte sämre än att jag också faller för inredningsdetaljer med perfekta inslag av imperfekt. Men i lagom dos. Favoriterna kommer återigen från danska företag.
 
Högst på önskelistan står egentligen ett äkta skåp från en gammal industri, men utbudet är minst sagt begränsat, och priserna därefter, så varför inte det här gräddvita från danska Nordal. T.v. Hübsch t.h. Nordal.
 
Den grå hyllan från Hübsch hade gjort sig perfekt här hemma över köksbänken. Bestick från Nordal - vill helst ha i alla nyanser.
 
Två favoriter var den grå kryddburkshyllan i plåt och den charmiga tvättkorgen på hjul. Från Hübsch och Nordal.
 
Bilder WhatDecoratesMyDay

Formex 2013, del 1: Pastell-karameller och neon

Kategori: Inredning

Formex 2013- några dagar av fantastisk nordisk design och inredning på Stockholmsmässan. Det bjöds dock inte på några trilla-av-stolen-nyheter utan mycket av de trender som redan råder i inredningsvärlden, kommer vi också få se mer av i höst: detaljer i neon, pastell och 50-tal, industri-vintage och metall. Och det är helt klart Danmark som är bäst i klassen med House doctor, Bloomingville och Ferm living i spetsen. Här kommer ett axplock av mina personliga favoriter. 
 
Pastell-karameller
I danska Bloomingvilles monter presenterades allt från möbler i 50-talsanda, till harmoniska inredningsdetaljer i jordnära färger och material, till inslag av skrikande detaljer i neon (se några exempel bilder på neon lite längre ner). 
 
  
 
Följt av House doctor med sina underbara förvaringslådor och kalasiga pom-poms.
 
 
Och sist men inte minst Ferm living med dessa måste-ha-godbitar: askar i gudomliga pasteller och 50-talsinspirerat soffbord med möjligheter att förvara, vad mer kan man önska sig?
 
 
För att inte glömma Studio Snowpuppes Origami lamp som fått mycket välförtjänt uppmärksamhet i de största bloggarna och inredningsmagasinen under 2013.
 
 
Dansa i neon
Nästa tydliga trend som håller i sig är detaljer i neon. Gärna sett i kombination med jordnära färger och naturmaterial. Här från Bloomingvilles monter och Studio Snowpuppe
 
 
 
Vilka är era Formex-favoriter?
---
Det känns som det kommer bli en rejäl blogg-dag för min del. Snart kommer ytterligare ett inlägg med min rapport från Formex 2013 del 2. Och jag har dessutom inte hunnit kolla igenom de godbitar som kommit ut på Hemnet den här veckan, så det blir nästa anhalt. Kika gärna in snart igen!
 
Bilder WhatDecoratesMyDay.

Tänk på att den aska som faller kan bli er egen

Kategori: Hem att dö lite för

Dags för veckans Hemnetpärla. I det här gamla pensionatet känns allt som om lämnat åt slumpen. Genuiniteten är så levande, i precis varenda rum. Så perfekt stylat utan att vara stylat det minsta lilla. Ta bara det röda täcket som hänger lite nonchalant över sängen, de gamla trasmattorna som smälter in på de gammelgröna golven, de slitna tapeterna som säkerligen har ett sekel på nacken, den gamla tvättbänken och den krusiga gula gardinen i det halvmåneformade fönstret. För att inte tala om den lilla ordning&reda-lappen Tänk på att den aska som faller kan bli er egen/Direktionen. Så klockrent att jag ryser lite. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Då har man inte upplevt sommar

Kategori: Sommar 2013

Hej då ljuvliga semester. Du kunde inte varit soligare, blommigare, eller glassigare. Ett litet axplock fina stunder ser ni här, från mitt Instagram. Evighetslånga frukostar, Stockholms skärgård, fikor, bastubad, Västkust, Vätterns pärla, grillning och en hel massa blommor och kvällsdopp. Har man inte upplevt det en sommar, så har man inte upplevt sommar. Ungefär så.
 
Ha en fantastisk dag på jobbet alla ni som jobbar första dagen efter semestern idag. Och till er som fortfarande har semester kan jag bara säga grattis. Och njut!
 
 
Foto: Copyright WhatDecoratesMyDay.