whatdecoratesmyday

How can such beautiful sentencies not be perfect?

I stora sjok på strategiskt valda platser i lägenheten

Kategori: Vår lägenhet

Precis i detta nu känner jag för att visa bilder på, och beskriva i text, hur orimligt stökigt det är hemma hos oss. Men jag vet inte om jag ska ge er det nöjet. Ni ska få ett talande exempel istället.
 
Tidigare ikväll när M skulle ge sig iväg på en någon-form-av-herrsällskaps-träff frågade han mig om jag visste var hans rena t-shirts fanns. Jag funderade en stund. "Kolla i högen på golvet bredvid soffan" och efter några sekunder svarar M "Found it!". Jag antar att vi inte är ensamma om att inte orka sortera den rena tvätten. Istället blir den liggande i stora sjok på strategiskt valda platser i lägenheten. En sådan plats är till höger om soffan. Där kan den rena tvätten ligga till dess att den är lagom stor för att man ska orka ta sig an den.
 
Någon som känner igen sig?
 
Lite bilder på det, som får påminna mig om att det finns hopp. Hopp om perfekt städade hem.
 
 
Klicka på bilderna så hittar ni källan.

Här fick jag äran att äta frukost i morse

Kategori: Inredning

Som sagt, bodde på ett Hotell igår som var så fint så fint. Så perfekt inrett. Genomtänkt in i minsta lilla detalj. Här fick jag äran att äta frukost i morse.
 


Mässa, hotell och galamiddag

Kategori: Och allt annat

Befinner mig på mässa i dagarna två. Mellanlandar på hotellet som är tipp topp. Om någon timme eller så står galamiddag på schemat. Minst sagt spännande. Var bara tvungen att visa små bilder på denna pärla till hotell. 

Vintage, pom-poms och svärmorstungor

Kategori: Copyright WDMD

Min gamla jönköpingslägenhet i tre väl valda ord. Blir så nostalgisk. Det var här jag bodde när jag och M var nykära. Så den lilla lägenheten, med snedtak och stora garderober i väggarna, kommer alltid ha en speciell plats i  inredningshjärtat. Vintage, pom-poms och svärmorstungor.
 
 

Det snöar ute. Och jag snöar inne på sommar.

Kategori: Copyright WDMD

Jag kan inte låta bli att dela med mig av några sommarbilder. Åh. Vad. Jag. Längtar.
 
 

 
Copyright WhatDecpratesMyDay.

Sommar i min gamla lägenhet

Kategori: Copyright WDMD

Jag får nästan ont i magen av vackra sommar-kvälls-bilder som dessa. För att jag så förtvivlat mycket längtar efter svensk sommar och värme. 
 
 
En kväll i juni i min gamla lägenhet i Jönköping, och om jag inte minns helt fel hade jag just planterat min kära mårbackor just innan bilden togs.
 
Copyright WhatDecoratesMyDay.

Jag skulle verkligen behöva

Kategori: Och allt annat

 
Copyright WhatDecoratesMyDay.

Söndagsbilden

Kategori: Vår lägenhet

Mitt bidrag till söndagsbilden. Detaljer i hemmet. För idag tänker jag bara vara hemma och pyssla om vår kära lilla lägenhet. Fabriken är för övrigt en underbar sida för alla inredningstokar därute. 
 
 
Copyright WhatDecoratesMyDay.

En baconlindad tillvaro

Kategori: Inredning

Jag faller pladask. Hur kan man inte älska det här hemmet? Det måste vara en baconlindad tillvaro att bo såhär. Eller vad säger ni finingar?
 
 
 
 
 
Mer läckra bilder via skeppsholmen.se.
 

Det ljuva vår-livet!

Kategori: Inredning

Jag var så illa tvungen att låna de här ljuvliga bilderna från IKEA- livet hemma. Finns det något ljuvligare än vårkänslor mitt i kallaste i januari? Skulle inte tro det!
 
 
 

It's Friday- and I love it!

Kategori: Weekend

 
 
 
 
 
 
 

 

Ett hem som framtaget av en reklambyrå

Kategori: Inredning

Inget i det här hemmet är lämnat åt slumpen. Och jag älskar det. Det är en konst att skapa ett hem som om det vore framtaget av en reklambyrå. Stilrent möter second hand, möter Svenskt tenn möter sekelskifte. I love it.
 
 
 
 
Mer bilder på den här pärlan på hemnet.se
 
 
 

Hey! It's soon Friday!

Kategori: Och allt annat

Lovely!

Kategori: Och allt annat

 

Dubai all over again

Kategori: Copyright WDMD 
 
Copyright WhatDecoratesMyDay.
 

Ljust och fräscht deluxe

Kategori: Inredning

Ibland känner jag att det är min skyldighet att dela med mig av viss information. Och det gäller särskilt fina hem från Hemnet, som den sanna Hemnet-knarkare jag är. Här snackar vi ljust och fräscht i kvadrat. Med extra-allt-deluxe-känsla.
 
 
 
 
Fler bilder på Skandiamäklarna via Hemnet.
 

Det är en bra dag!

Kategori: Och allt annat


I'm so happy!

Kategori: Inredning

Idag har det rasat in besökare på bloggen- så kul! Det tycker jag att vi firar med ytterligare ett hem i sann what's-not-to-love-anda!
 

 

 
Via favoritbloggen FrenchByDesign, källa Elle Decoration UK.

Längtar tillbaka!

Kategori: Copyright WDMD

 
Copyright WhatDecoratesMyDay.

Ett drömhem på Söder

Kategori: Inredning

Explosiva muskelkrafter

Kategori: Balett

Explosiva muskelkrafter, finlemmat med gracila rörelser. Otrolig uthållighet. De små detaljerna i kroppshållningen. I wish. Jag beskriver raka motsatsen till mina balettlektioner på Balettakademin som har dragit igång igen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder via 12.
 
 
 
 
 
 
 

Nej, nej, nej, det får inte vara sant!

Kategori: Inredning

Igår möttes jag av den här nyheten på Svd.se och tänkte " Nej! Säg att det inte är sant!". Nej, det är ingen som har dött. Men, en stor kulturskatt för Sverige har gått i graven. Och på ett sätt en fantastisk kärlekshistoria med den.
 
Ett reportage i Sköna hem slog lite undan benen på mig när jag läste det för si så där ett år sedan. Allt var så perfekt. Huset. Konsten. Historien. Kärleksparet. Och ett stycke svensk nutidshistoria i bakgrunden, i form av familjen Hallwyll.
 
Men nu kommer man då inte kunna besöka detta lilla paradis på Gotland. Någon av er som varit där som kan intyga att det var så vackert som det såg ut att vara?
 
 
Bilder via Sköna hem.
 

Något av det osexigaste som finns

Kategori: Prata om det

 
Men fick lägga om kvällens planering. Varför? Gjorde misstaget att boka in en naprapattid tidigare idag. Verkligen inget fel på behandlingen. Men jag bad naprapaten att knåda igenom mina vader. Det skulle jag inte ha gjort. Nu kan jag inte ta ut ett endaste litet steg. Och då menar jag ett vanligt släpa-runt-i-lägenheten-steg. Rimmar inte alls med balett.
 
Så jag får snällt invänta nästa veckas klass.
 
Min behandling utmynnade även i tipset att skaffa s t ö d s t r u m p o r. Sug på den. Min enda kontakt med något av det osexigaste som finns har jag fått genom sommarjobb inom äldrevården. Behöver jag säga mer? Vill ni veta exakt vad jag menar, bege er till första apotek, köp ett par, och försök sedan få tid i morgonstressen att tvinga på er ett par knästrumpor modell tio storlekar för smått. Någon som har erfarenhet av dessa små delikata strumpor?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Känner mig som en knubbsäl om vaderna.
 
 
 
 
 

Nätter man fick mycket sömn

Kategori: lovely

Okej. Alla som är trötta idag. Ska ni minnas blott en sak, så minns detta.
 

Att lära sig bli beroende

Kategori: Mybody2.0

Att träna eller inte träna. Det är inte alls frågan. Just nu finns bara t r ä n a. För jag är inne i en fas där jag ska skaffa mig ett beroende. På dagens morgonpass (=radio) pratade de just om belöningssystemet och hur man kan lära sig bli beroende. Av bra saker.
 
Imorgon tänkte jag droga mig med årets första balett-pass. Lite balett-inspo på det.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vara hemma på hotell

Kategori: Home

Jag och M har länge funderat på att göra en egen sänggavel, med förhoppning om att bringa lite hotellkänsla till sovrummet. Men jag vet inte riktigt. Vågar man sig på det här? Enligt Ikeas blogg Livet Hemma, så verkar det ju inte så svårt. Vad säger ni, är det ett projekt Görbart?
 
 
 
 
 
 
 
Tänk den perfekta sänggaveln kombinerat med nedanstående. Som att vara hemma på hotell.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stönandes, stånkandes och svettandes

Kategori: Mybody2.0

Än så länge ligger jag i fas med mina personliga mål det här året. Jag tänker påminna mig själv (och er) om det om och om igen.
 
Ikväll valsade jag och M iväg på ett Vipr-pass. Stönandes, stånkandes och svettandes inne i träningssalen på SATS var det många med oss som fick sina nyårslöften infriade. Kom igen 2013, nu kör vi!
 
 
 
 
 
 

En tidig lördagsmöra

Kategori: Mybody2.0

Inledde morgonen med något som går helt i linje med mina nyårslöften. Känslan efter är ju så oslagbar. Det är den man ska fokusera på när klockan ringer en tidig lördagsmöra. Lättare sagt än gjort, men som sagt, nu är det gjort.
  
 
 
 
 
 

En bild man aldrig kan få nog av

Kategori: Weekend

 

Ni kanske inte insett det än...

Kategori: Weekend

Men det är fredag, och runt hörnet väntar en hel helg. Ha en fantastisk sådan!
 
 

 

Det råder tulpanfeber

Kategori: Copyright WDMD

Få saker tycker jag så mycket om som när det börjar dyka upp tulpaner lite varstans. Samma tid varje år så poppar de upp i butikerna. Tulpaner betyder nya tag och vår. Och som av en händelse står en liten bukett även här hemma. Nu följer en tid av total tulpanfeber.
 
 
Copyright WhatDecoratesMyDay.

För stor för Sverige

Kategori: Musik att dö lite för

Tallest Man on Earth. Lyssna och bli hänförd. Jag vet inte vad det är, men hans musik är så otroligt långt ifrån Sverige, allt som är svenskt, och allt som låter svenskt. Hans musik är helt enkelt för stor för Sverige. Låt er hänföras.
 
 

Tänk industri. Tänk sekelskifte. Och tänk sedan vår.

Kategori: Inredning

Halkade in på Sköna hem och fann den här lilla skatten till hem. Sådär perfekt avvägt så att man knappt kan tro att det är sant. Tänk industri. Tänk sekelskifte. Och tänk sedan vår. 
 

Be a little french today!

Kategori: France

 
 
 
 
 
 
 
 
 

2012 i några bilder

Kategori: Copyright WDMD

2012 var ett riktigt bra år. Kollade igenom lite bilder och hittade några små favoriter. Bröllop. Paris. Nyår. Sommarfest. Valborg. Möhippa. Kos. Några riktigt härliga händelser från ett riktigt härligt år.
  
 
 
 
 
 
 
 
Copyright WhatDecoratesMyDay.
 
 

Goodbye, Dubai!

Kategori: Copyright WDMD

Ynk och snyft. Om några timmar lämnar vi detta förlovade emirat. Dubai är så... Dubai. Svårt att beskriva i västerländska termer. Rent, vackert, artigt och stolt är några klena adjektiv i sammanhanget.

Dubai är nämligen störst och bäst på allt. Här finns världens högsta byggnad, världens största shopping mall, världens finaste hotell... (... där vi för övrigt åt gårdagens middag. Vi fick guld pudrade på våra cappucinos. G U L D. Behöver jag säga att maten var gudomlig?)

Knäppte några bilder på solnedgången. Den är så vacker här att man blir gråtmild. I det här ljuset behövs inga instagramfilter.
 
 
 
 
 
Copyright Whatdecoratesmyday.

Dubai- insta- kavalkad

Kategori: Och allt annat

Väntar på mitt M i loungen på hotellet och passar på att göra en liten insta-kavalkad av Dubai. Nu ska vi bege oss till Mall of the Emirates. Åka lite skidor kanske:)?!

Jag har inga nyårslöften

Kategori: Målbild 2013

Än. Ha!.
 
Jag och M lever fortfarande ljuva livet i Dubai. En helt fantastisk semester på alla de sätt. Några dagar kvar. Vilket också innebär att på måndag kickar mina nyårslöften in på riktigt. 
 
Under 2013 ska jag:
 
- Träna tre högintensiva pass i veckan. Det blir 156-3 (den här veckan) = 153 gånger. Det ni...!
- Spinga halvmaran på under 2 timmar.
- Anmäla mig till halvmaran.
- Klara av fortsättningskursen i klassisk balett (för vuxna amatörer- but still..:). Det är SÅ mycket svårare än man kan tro.
- Gå minst tre golfrundor med M i sommar.
- Sätta upp mål för mig själv var jag är om fem år, om tio år osv. och se till att lägga upp en plan för att nå dit.
- Fotografera mera. Men först; ett nytt objektiv.
 
Och jag ska fortsätta blogga som bara den. Bara för att det är så himla kul och för att kompensera för mig själv för att jag inte började så mycket tidigare.
 
Några korniga, men ack så talande, bilder från de här veckorna i Dubai:
 
 
 
 
 
 
 

Dubai i bilder del 2

Kategori: Och allt annat