whatdecoratesmyday

How can such beautiful sentencies not be perfect?

Formex 2013, del 1: Pastell-karameller och neon

Kategori: Inredning

Formex 2013- några dagar av fantastisk nordisk design och inredning på Stockholmsmässan. Det bjöds dock inte på några trilla-av-stolen-nyheter utan mycket av de trender som redan råder i inredningsvärlden, kommer vi också få se mer av i höst: detaljer i neon, pastell och 50-tal, industri-vintage och metall. Och det är helt klart Danmark som är bäst i klassen med House doctor, Bloomingville och Ferm living i spetsen. Här kommer ett axplock av mina personliga favoriter. 
 
Pastell-karameller
I danska Bloomingvilles monter presenterades allt från möbler i 50-talsanda, till harmoniska inredningsdetaljer i jordnära färger och material, till inslag av skrikande detaljer i neon (se några exempel bilder på neon lite längre ner). 
 
  
 
Följt av House doctor med sina underbara förvaringslådor och kalasiga pom-poms.
 
 
Och sist men inte minst Ferm living med dessa måste-ha-godbitar: askar i gudomliga pasteller och 50-talsinspirerat soffbord med möjligheter att förvara, vad mer kan man önska sig?
 
 
För att inte glömma Studio Snowpuppes Origami lamp som fått mycket välförtjänt uppmärksamhet i de största bloggarna och inredningsmagasinen under 2013.
 
 
Dansa i neon
Nästa tydliga trend som håller i sig är detaljer i neon. Gärna sett i kombination med jordnära färger och naturmaterial. Här från Bloomingvilles monter och Studio Snowpuppe
 
 
 
Vilka är era Formex-favoriter?
---
Det känns som det kommer bli en rejäl blogg-dag för min del. Snart kommer ytterligare ett inlägg med min rapport från Formex 2013 del 2. Och jag har dessutom inte hunnit kolla igenom de godbitar som kommit ut på Hemnet den här veckan, så det blir nästa anhalt. Kika gärna in snart igen!
 
Bilder WhatDecoratesMyDay.

Kommentarer

 • Anonym säger:

  Men åh så mycket snyggt!!

  2013-08-19 | 06:53:19
 • Linnéa Thell Jansson säger:

  - Tacktacktack så jättemycket!
  Jag blir sååå glad :D

  kram Linnea.

  Svar: Verkligen underbara bilder! Du åkte rakt in på min Bloglovinlista!
  Emma Johansson

  2013-08-19 | 16:43:35
  Bloggadress: http://linneajthell.blogg.se/

Kommentera inlägget här: